CONTACT

Fractionele CO2 Laser

De fractionele CO2 laser wordt voor een aantal huidaandoeningen toegepast. Een bekende toepassing is de behandeling van (acne) littekens. Deze laser is ook een populaire behandelmethode om rimpels, lijnen en pigmentvlekken in het gelaat te doen verbeteren (‘skin resurfacing’), met als gevolg een strakkere en verjongde gezichtshuid. 


Tijdens de behandeling


De laser wordt poliklinisch toegepast. De laser maakt als het ware vele kleine gaatjes in de huid, waardoor dat het collageen weefsel in de huid zich opnieuw gaat vormen. Hiermee worden littekens dus soepeler en rimpels / lijntjes strakker. 
Ten tijde van de behandeling beschrijven de meeste patiënten een reeks snelle, warme speldenprikjes. De huid kan van tevoren met een verdovende crème worden voor-behandeld, maar dat is niet altijd nodig. De duur van de behandeling varieert, afhankelijk van hoe groot het te behandelen gebied is. Dit wordt van tevoren met u besproken. 

 

Het aantal benodigde behandelingen is van een aantal factoren afhankelijk, bijvoorbeeld uw huidtype, uw leeftijd en de huidaandoening zelf. Dit kan dus van persoon tot persoon variëren. 
Voor acne littekens zijn gemiddeld 3-4 behandelingen nodig met een interval van 4 weken. 


Voor huidverjonging en rimpelbehandeling zijn meestal 2 behandelingen nodig. Het maximale effect van de behandelingen is meestal 3 maanden na de behandeling zichtbaar. 
 


Na de behandeling

Direct na de behandeling is de huid witter van kleur. Vrij snel daarna zal dit rood van kleur worden en kan de huid ook wat zwellen. Dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot een dag. Dit kunt u vergelijken met een zonnebrandreactie. De huid zal gaan vervellen doordat de oude en dode huidcellen worden afgestoten. Dit duurt ook maximaal 10-14 dagen. Deze genezingsduur is ook afhankelijk van de sterkte en diepte van behandeling.

 

Wij adviseren u de huid goed te beschermen tegen de zon. Het is verstandig gedurende een half jaar na de behandeling het behandelde gebied adequaat te beschermen tegen de zon om verkleuring te voorkomen.


Aandachtspunten

 

Om het resultaat van de behandeling zo optimaal mogelijk te krijgen zijn onderstaande maatregelen van belang
 

-    De eerste 4 weken na de behandeling zonlicht / zonnebanken volledig vermijden.    Daarna geldt een goede zonbescherming gedurende een half jaar met een hoge beschermingsfactor (50).
 

-    Tijdens het genezingsproces dient u 2 tot 3 maal per dag een verzorgende vette creme op de huid aan te brengen. Korstjes en velletjes niet met de vingers verwijderen maar laten zitten totdat deze vanzelf afvallen.
 

-    U mag pijnstillers gebruiken tijdens of na de behandeling, maar dit is niet noodzakelijk


Mogelijke bijwerkingen
 

Aan elke behandeling zijn risico’s verbonden. Ernstige bijwerkingen komen met deze laser zelden voor. Infecties en littekenvorming zijn zeldzaam. Het kan wel zo zijn dat uw huid (tijdelijk) donkerder verkleurd. Dit gebeurt vooral wanneer u na de behandeling te snel zonder bescherming in de zon komt. 

Het resultaat van de behandeling is per persoon anders. Roken, het hebben van veel mimiek of het niet opvolgen van de adviezen, leidt vaak tot een minder goed resultaat. 
In sommige gevallen zal de behandeling niet het resultaat bereiken dat wij en u wensen. Wij kunnen helaas niet van te voren voorspellen of dit bij u zal gebeuren. 

Prijslijst

Rejuvenation

Full face  € 800 
Wangen  € 500 
Decolleté  € 550 
Bovenlip  € 300 
Kin  € 150 
Neus  € 150 
Voorhoofd  € 350 

Acne Littekens

Per behandeling  € 150 

Fractionele CO2 Laser

Wordt al vanaf

€ 150

behandeld

 Deze prijzen zijn prijsindicaties. De behandelend arts bespreekt vooraf aan de behandeling de daadwerkelijke prijs met u.

Bekijk de prijzen

Rejuvenation

Full face  € 800 
Wangen  € 500 
Decolleté  € 550 
Bovenlip  € 300 
Kin  € 150 
Neus  € 150 
Voorhoofd  € 350 

Acne Littekens

Per behandeling  € 150 

Rhinophyma

Per behandeling  € 250 

Wordt al vanaf

€ 150

behandeld

Bekijk de prijzen