CONTACT

Pigmentafwijkingen

Pigmentvlekken zijn ophopingen van de kleurstof melanine, de stof die de huidskleur bepaalt. Bij het ouder worden is de gelijkmatige verdeling van dit pigment vaak verstoord waardoor zogenaamde pigmentvlekken ontstaan. Soms zijn deze nauwelijks zichtbaar maar vaak kunnen ze behoorlijk groot en storend zijn. Wij kunnen deze pigmentafwijkingen voor u verwijderen met de Alexandrite laser.


Voor wie?

Voor iedereen met pigment afwijkingen. Het behandelen van gepigmenteerde wratjes kan niet met de alexandrite laser.


Voorbereiding:

Gebruik op de dag van behandeling geen make-up of crèmes in het gebied rond de pigmentvlekken. Zonblootstelling vermijden 4 weken vóór de behandeling.


Tijdens de behandeling

Uw ogen worden beschermd tegen het laserlicht met een speciaal laserbrilletje. Allereerst worden enkele testshots op de huid gegeven om de individueel verschillende huidreacties te kunnen waarnemen. Omdat het laserlicht juist door het pigment in de opperhuid moet worden opgenomen, wordt geen gebruik gemaakt van een gelijktijdig koelsysteem. De behandeling kan plaatselijk een beetje pijnlijk zijn. De huid wordt niet standaard verdoofd van tevoren.


Na de behandeling:

Na afloop van de behandeling kan de huid gekoeld worden met cold-packs. Wij adviseren u UV blootstelling (zonblootstelling, zonnebank) te vermijden gedurende 4 weken na de behandeling. Omdat zonblootstelling de veroorzaker is van pigmentvlekken adviseren wij u gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor van ten minste 30.


Mogelijke bijwerkingen:

Na de behandeling is de huid iets rood en gezwollen. De pigmentvlekken kunnen zelfs iets donkerder verkleurd zijn. Dit verdwijnt binnen enkele dagen. Soms kunnen er ook kleine blaartjes ontstaan, maar ook deze verdwijnen vanzelf. Bijwerkingen op de lange termijn zoals littekentjes of blijvende pigmentverschuivingen van de huid, zijn zeer zeldzaam.


Prijslijst

Per pigmentvlek  € 75 
2 t/m 3   € 100 
3 regio's  € 400 
4 t/m 6  1€ 50 
7 t/m 10  € 200 
10 of meer  prijs op maat 
Hele gelaat  € 300 
Handen bdz  € 200 

Pigmentafwijkingen

Wordt al vanaf

€ 75

behandeld

 Deze prijzen zijn prijsindicaties. De behandelend arts bespreekt vooraf aan de behandeling de daadwerkelijke prijs met u.

Bekijk de prijzen
Per pigmentvlek  € 75 
2 t/m 3   € 100 
3 regio's  € 400 
4 t/m 6  1€ 50 
7 t/m 10  € 200 
10 of meer  prijs op maat 
Hele gelaat  € 300 
Handen bdz  € 200 

Wordt al vanaf

€ 75

behandeld

Bekijk de prijzen