CONTACT

Vaatafwijkingen

Het ontwikkelen van vaatjes en rode vlekjes kan vele oorzaken hebben. Naast erfelijke aanleg spelen ook andere factoren zoals zonblootstelling, medicijngebruik en roken een rol. Skin Zuyd beschikt over een zogenaamde V-beam vaatlaser. Deze is effectief in het bestrijden van rode vaatafwijkingen.Voorbereiding

Met deze laser kunnen wijnvlekken, couperose, spider naevi (spinnenkopjes) en angiomen behandeld worden.


Voor couperose zijn gemiddeld 2 behandelingen nodig om een goed resultaat te bereiken. Voor heel uitgebreide couperose kunnen ook meer behandelingen nodig zijn. Spider naevi en angiomen verdwijnen in de regel na 1 behandeling.


Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling worden uw ogen beschermd met een speciaal laserbrilletje. De behandeling zelf wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. De laser voelt alsof er kleine prikjes in de huid gegeven worden, soms wordt het ook wel vergeleken met het gevoel alsof er een elastiekje tegen de huid aan tikt. De plaats van behandeling is wel van invloed op de gevoeligheid van de behandeling. Zo zijn de neuspunt en de bovenlip gevoeliger. Verdoving is echter niet nodig.


De V-beam laser beschikt over een dynamisch koelsysteem dat de huid direct na iedere lasershot koelt.


Na de behandeling:

Na de behandeling kan de huid gekoeld worden met cold-packs. Blootstelling aan UV-straling (zonblootstelling of zonnebank) moet worden vermeden tot 4 weken na de behandeling. U moet rekening houden met een zichtbare paars-grijze verkleuring van de behandelde huid. Dit kan 1-2 weken aanhouden maar is van voorbijgaande aard. U mag de huid camoufleren met camouflerende cremes.


Mogelijke bijwerkingen:

De belangrijkste bijwerking die meteen na de behandeling kan optreden is de paars-grijze verkleuring van de huid. Dit is van voorbijgaande aard. Ook kan roodheid en zwelling van de huid optreden. Ook dit is van tijdelijke aard.

 

Zelden ontstaan ten gevolge van de warmte die vrijkomt bij de laserbehandeling kleine blaartjes. Na 1 dag verdwijnen deze en ontstaan er kleine korstjes, die na enkele dagen verdwijnen.


Een enkele keer kan de huid ter plaatse iets donkerder verkleuren. Herstel treedt op in enkele maanden. In de hals bestaat juist het risico dat de huid lichter wordt. Herstel hiervan kan jaren duren en soms is deze lichte verkleuring blijvend.


Prijslijst

Couperose hele gelaat   € 300** 
Couperose beide wangen  € 200** 
Couperose neus  € 130** 
Spider Naevus per behandeling  € 75** 
Angioom per behandeling  € 75** 
Meerdere angiomen / spiders 
2 t/m 3  € 100 
4 t/m 6  € 150 
7 t/m 10  € 200 
10 of meer  prijs op maat 

Vaatafwijkingen

Wordt al vanaf

€ 75

behandeld

 Deze prijzen zijn prijsindicaties. De behandelend arts bespreekt vooraf aan de behandeling de daadwerkelijke prijs met u.

Bekijk de prijzen
Couperose hele gelaat   € 300** 
Couperose beide wangen  € 200** 
Couperose neus  € 130** 
Spider Naevus per behandeling  € 75** 
Angioom per behandeling   € 75** 
Meerdere angiomen / spiders  
2 t/m 3  € 100 
4 t/m 6  € 150 
7 t/m 10  € 200 
10 of meer  prijs op maat **Prijs per behandeling. Er zijn meestal 2 
behandelingen nodig. 

Wordt al vanaf

€ 75

behandeld

Bekijk de prijzen